Halk Oyunları Yarışmalarına Yoğun İlgi
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı''nın organize ettiği ve Göreme Belediyesi''nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Halk Oyunları Grup Yarışması Göreme Amfi Tiyatroda muhteşem bir organizasyonla düzenlendi. Programa genç yaşlı, yerli yabancı çok sayıda vatandaş katıldı.
13 Takımın yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışmalar, belediye önünden kortej yürüyüşü ile başladı. 13 İlden 13 takımın yarıştığı oyunlar, karnaval hasavasında geçmesi geçti. Göreme''nin dört bir yanında davul zurna ve halay ekipleri adeta düğün havası estirdi.
Törende konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu organizasyonun yapılması için büyük gayret gösterdiklerini ve sonunda başardıklarını dile getirdi. Cingil, bundan sonra her yıl yapılmasını hedefledikleri halk oyunları gösterileri için emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise bu projenin Göreme''de gerçekleştirilmesinin mimarının Belediye Başkanımız Nuri Cingil olduğunu söyledi.
Yarışma ödüllerin dağıtılması ile son buldu.
Halk Oyunları Yarışmalarına Yoğun İlgi
Halk Oyunları Yarışmalarına Yoğun İlgi
Halk Oyunları Yarışmalarına Yoğun İlgi
Halk Oyunları Yarışmalarına Yoğun İlgi