Göreme Belediye Başkanı Ömer EREN, Gazi Meclisimizin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Göreme Belediye Başkanı Ömer EREN. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında; “ 23 Nisan 1920. Türk milletinin iradesini temsil eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet idaresine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Tarihimizin dönüm noktası olan bu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı boyunca milli mücadele veren bütün kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle yad ediyorum. Yüzyıllar öncesinden İstiklal Mücadelesi ile geldiğimiz bu günlerin kıymeti, değeri bizler için paha biçilemez.

Milli Egemenliğin temellerinin atıldığı bugünü ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın bayramını kutluyorum.

100. yaşın kutlu olsun Gazi Meclis daha nice 100 yıllara.” ifadelerine yer verdi.

Eklenme Tarihi : 24/06/2020