Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Eren mesajında, “ Çanakkale Zaferi; her türlü çileyi çekmiş, dâhili ve harici düşmanları hiçbir zaman eksik olmayan, küllerinden yeniden doğmayı her defasında başaran, Türk milletinin en önemli destanlarından birisidir.

Bu cephede düşman; bir ulusun inanç ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Böylelikle ordumuz, dünya savaş tarihine geçen büyük bir zafer kazanmıştır. Çanakkale’de kazanılan kahramanlık destanı Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatanı, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıldönümünde; vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.



Kategori : BASINDA BİZ
Eklenme Tarihi : 18/03/2021
Görüntüleme Sayısı : 502