Göreme Belediye Başkanı Ömer EREN, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle değerli Göreme İlk ve Orta Okulu öğretmenlerimizin ve Kuran Kursu öğretmenimizin “Öğretmenler Gününü” kutladı.

Öğretmenlerimiz; “ Göreme İlk ve Orta Okulu ve Kuran Kursu olarak bu özel günümüzü unutmadığınız için Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Değerli Başkanımız okulumuza yaptığı yardım ve destekler için ayrıca teşekkür ederiz.” dediler.

Başkan Ömer EREN ise, “24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlamaktayız.       “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de “ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.” şeklinde konuştu ve “Okulumuzun gerek sınıf mevcutları gerek materyal imkânı gerek hocalarımızın vermiş olduğu eğitim olsun özel okullardan bir farkının olmadığını onlardan daha üstün olduğunu bu konuda velilerimizi daha da çok bilgilendirip öğrencilerimizi özel okul yerine Göreme İlk ve Orta Okuluna teşvik etmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.



Kategori : BASINDA BİZ
Eklenme Tarihi : 23/06/2020
Görüntüleme Sayısı : 334