Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kapsamında Göreme Ortaokulumuzun düzenlemiş olduğu kutlama programına katılım sağladık.

-Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; büyük fedakarlık ve kahramanlıkla verilen mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutlamanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz.

-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.

-Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet; olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir.

-Bu nedenle bizlere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.

-Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun...



Kategori : BASINDA BİZ
Eklenme Tarihi : 31/10/2022
Görüntüleme Sayısı : 267