Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Göreme’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Göreme İlköğretim ve Orta Okulu bahçesinde hazırlanan klasik araçlara binen 23 Nisan çocukları kasaba içerisinde kortej yürüyüşü ile start aldı. Korteje Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Meclis üyeleri, Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ve vatandaşların katılımı ile kotej yürüyüşü gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan proğram Göreme İlköğretim okulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden renkli gösterileri ve sahneleriyle devam etti. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren programda yaptığı konuşmasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Türk’ün eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır, ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer ulusumuzun ulu önderi Atatürk tarafından milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir” dedi. Proğramın sonunda tüm öğrenci ve  katılımcı misafirlere 1000 kişilik ekmek arası kavurma ikram eden Başkan Eren akabinde ilköğretim sınıf öğretmeni Şuayip Polat'ın öğrencisi 1-A sınıfına giden Eda Atay 23 Nisan’ın Belediye Başkanı oldu misafirleri ile sohbet eden 1-A sınıfı öğrencisi Eda Atay kısa sohbetin ardından ayrılan 23 Nisanın Başkanı Eda Atay Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ilköğretim ve orta okul müdürlerine yapmış oldukları proğram için çiçek takdiminde bulunurken. Göreme Belediyesi makamında gerçekleşen proğramda Başkan Eren ve okul müdürleri bir süre sohbetin ardından 23 nisan proğramı son buldu.

Kategori : ETKİNLİKLER