Göreme’de Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonası Heyecanı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonası Göreme Beldesinde ikinci günün yarışları gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden 47 takımın 150 sporcu ile katıldığı ve 10 ayrı kategoride düzenlenen Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonasının ikinci gününde orta mesafe yarışına Göreme Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Bisiklet ile harita, pusula ile yön belirleme yöntemiyle yapılan bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışın, ikinci günün startı, Göreme beldesinde başladı. Göreme beldesi içeresinden başlayan yarışma Güllü dere Vadisi ve zemi vadisi bisiklet yolu üzerinden başlangıç noktasından çıkış yapan 150 sporcu, dar sokaklı mahalle ve vadi patikalı yollardan önceden belirlenen parkurlarda hedefleri bulmaya çalıştı. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ise, ‘Yaklaşık 150 sporcu yarışmanın ikinci gününde Kapadokya'nın Başkenti Göreme’de bulunuyor. Bu bölgeyi çok seviyorlar ve bizlerde ciddi destekler vermeye çalışıyoruz. Biz bu yarışmaların artık uluslararası boyutta bu bölgede yapılmasını istiyoruz. Yıllardır devam eden yarışmalar ile Göreme spor turizmi ile de anılmaya başladı’ dedi. Yarışlar sonunda Belediye salonunda Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Özden Taşkın ve Spor Şube Müdürü Ali Şahin ve Türkiye Oryantiring Fedarasyonu organizasyon kurul üyesi ve etkinlik direktörü Fehmi Yaman  tarafından dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yarışlar ikinci gününde ve bir günlük parkurun ardından sona erdi.

Kategori : ETKİNLİKLER