Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, kültürel faaliyetler kapsamında Göremeli kadınlara yönelik Çanakkale- Bursa-Eskişehir gezisi düzenledi.

Kadınlar gezinin birinci gününe Çanakkale’de Truva Atını ziyaret ederek başladı. Daha sonra feribot ile karşı tarafa geçerek Eceabat ilçesinde Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı, Kilitbahir, Conkbayır, 57. Alay Şehitliği ve Anıtı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini gezdi. Gezinin ikinci gününde Bursa’da Emir Sultan Camii, Yeşil Camii, Osman ve Orhan Gazi Türbeleri, Ulu Camii ve İnkaya Tarihi Çınar Ağacı ziyaret edildi ve son olarak Eskişehir’e geçildi. Eskişehir’de Porsuk Çayı, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Odunpazarı Evleri, Sazova (Masal) Parkı gezilerek tur sona erdi. Gezinin tamamında Göremeli kadınlarımıza rehberler eşlik etti ve gezilen yerleri, tarihi önemini tüm ayrıntılarıyla ve büyük bir ilgiyle katılımcılara aktardı.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini söyledi. Çanakkale, Bursa ve Eskişehir’de bulunmanın heyecanını Göremeli kadınlara yaşatmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Eren,” Belediyelerin bir önemli görevi de kadınlarımıza öncelik ve önem vererek onların sosyal aktivitelere katılmalarını sağlamak ve tarihimizi daha yakından tanımalarına olanak sağlamaktır. Böyle bir etkinliği düzenlemiş olmaktan dolayı çok mutluyum.“ dedi.

Geziye katılan kadınlar da Başkan Eren’e teşekkürlerini ilettiler.



Kategori : BASINDA BİZ
Eklenme Tarihi : 23/06/2020
Görüntüleme Sayısı : 356